BTO Haberler

ÇALIŞANLARIMIZA SÜRELİ ÇALIŞMA PLANLARI YAPARAK #EVDEKALTÜRKİYE DİYEBİLİRİZ.

BAŞKAN GÖÇMEN; “KÜRESEL VİRÜS SALGINI YAŞADIĞIMIZ BU GÜNLERDE İŞLETMELERİMİZİN FAALİYETLERİNİ DEVAM ETTİREBİLMESİ VE İSTİHDAMIN SÜREKLİLİĞİ İÇİN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UYGULAMASININ OLUMLU OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.”

Dünya üzerinde krize neden olan koronavirüs salgını, ülkemizde de yaşantımızı olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Devletimizin erken müdahalesi ile şu anda vaka sayısı ve ölüm oranı göz önüne alındığında, dünya ülkelerine göre daha iyi durumda olduğumuz söylenebilir. Ancak bu salgının sona erdiğini göstermemektedir. Virüs ile mücadelede tüm işletme ve girişimcilere özel hayatımız ve iş yerlerimizde tedbir almak konusunda büyük görev düşmektedir.

Devletimizin hem virüs salgını ile başa çıkabilmek hem de ekonomiyi ayakta tutabilmek için açıkladığı KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ; İşyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya süreyle durdurulması hallerinde gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

ÇALIŞANLARIMIZA SÜRELİ ÇALIŞMA PLANLARI YAPARAK #EVDEKALTÜRKİYE DİYEBİLİRİZ.

Bizler ekonomiye yön veren ve koronavirüs salgınından etkilenen tüm işverenlerimiz ile birlikte hem virüs salgınına karşı önlem almak hem de ekonomiyi ayakta tutabilmek için, çalışanlarımıza süreli çalışma planları yaparak, zorunlu dışarıya çıkışları azaltabilir #EVDEKALTÜRKİYE diyebilir, destek alarak ve istihdamı düşürmeden ülke olarak ekonomik gücümüzü kaybetmemek için üretmeye devam edebiliriz.

İşverenler olarak, çalışanlarımızı da mağdur etmemiş olurken, hem de faaliyetlerimizi devam ettirerek ekonomiyi canlı tutabiliriz” dedi.

 

 

https://www.iskur.gov.tr/isveren/kisa-calisma-odenegi/

 

İletişim Bilgileri

Hacıkara Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı Gazi Gündüzalp İş Merkesi Kat:1 No:61 06730 Beypazarı / ANKARA

  • dummy0312 762 89 89

  • dummy0312 762 89 88

  • dummy beypazarito@tobb.org.tr

Mail Bülteni

Haber ve duyurularımız ile ilgili e-posta aboneliği için;

Mobil Arama